Aceasta este povestea

HOOPA TransForm

Povestea Hoopa Transform

Am pornit la drum cu ideea de reconectare a părintelui cu copilul printr-un obiect de design care să stârnească imediat interesul celor mici.

Am dorit să creăm un obiect dinamic, mobil, incitant, jucăuș, și care să stimuleze imaginația celor mici: o bicicletă. Prima lor bicicletă.


DOCUMENTARE

Am parcurs o etapă de documentare extinsă în care am făcut studii de piață, produse și producători din zona de mobilitate, cu accent pe zona de biciclete cu și fără pedale, pentru copii între 2 - 10 ani.

Am început cu o listă extinsă de producători din străinătate, urmând să concentrăm analiza structurat, pe categorii de vârstă, pe produsele prezente pe piața din România, atât în mediul on-line cât și pe retail.

Această analiză ne-a conturat o imagine detaliată a situației pieței de biciclete pentru cei mici și ne-a ajutat să ne definim segmentul de clienți pentru care vrem să propunem bicicleta Hoopa Transform.


SCHIȚE CONCEPT

După documentarea extinsă am început o serie de schițe, pentru a ne clarifica stilul formal pe care vrem să-l abordăm.
Am făcut schițe generale de concept și am abordat câteva direcții formale. De asemenea, am pus accentul pe schițe conceptuale pentru componentele majore ale bicicletei.

DEZVOLTAREA CONCEPTULUI

După studierea direcțiilor formale și a schițelor de componente, ne-am concentrat atenția pe o idee clară, pe care am abordat-o în detaliu, cu studii formale, desene la scară și studii ergonomice.
Am făcut schițe detaliate pentru fiecare componentă, desene pentru ansamble și am început proiectarea CAD a componentelor.


PROTOTIPURI

În paralel cu proiectarea componentelor am trecut la etapa de protipare, cu modele la scară, din carton și spumă, pentru definitivarea detaliilor formale.
Acestea ne-au ajutat să definitivăm prototipurile finale, pentru care am făcut printuri 3D, 1:1, cu toate detaliile necesare, atât pentru kitul de vară cât și pentru cel de iarnă

Schițe

3D-uri

Prototipuri

Cafele băute

Echipa HOOPA

Sebi

SEBASTIAN ȘINCA

Chief Designer

sebastian@inspresso.ro

Luci

LUCIAN GRĂDINARIU

Designer

lucian@inspresso.ro

Bea

BEÁTA CSÁKA

Designer

bea@inspresso.ro

Iuliu

IULIU DUMA

Graphic Designer

iuliu@inspresso.ro

Cosi

COSMIN SĂLĂJAN

Multimedia Designer

cosmin@inspresso.ro

Maria

MARIA BUDA

Graphic Designer

maria@inspresso.ro

Anda

ALEXANDRA URSAN

Illustrator

anda@inspresso.ro

Gi

CIPRIAN MIHNEA

Project Manager

ciprian.mihnea@inspresso.ro

Colorează prima ta aventură cu HOOPA TRANSFORM!

Descarc-o în format .pdf (3,3 Mb)

Vrem să auzim părerea ta!

Trimite-ne un mesaj

Abonați-vă la noutățile HOOPA Transform

pentru a fi la curent cu dezvoltarea proiectului.